Vores mission

Vores mission er at skabe en proteinkilde, der er mere bæredygtig, end det vi skaber i det danske landbrug i dag. Det første skridt på vejen er, at vi selv skaber en produktion af forskellige slags insekter, og får undersøgt hvordan de forskellige typer af insekter trives bedst og formerer sig mest muligt. Indtil videre forsøger vi at optimere en storskalaproduktion og finde ud af, hvilke parametre, der har indflydelse, hvis vi skal opnå en optimal og fuldt ud automatiseret produktion.

Sideløbende forsøger vi at udvikle forskellige typer produkter ud af vores proteinkilder, og vi har ambitioner om at sælge både entofood, entofeed og entofert, hvilket på lidt mere jordnært dansk kan kategoriseres som fødevarer, dyrefoder og gødning.

I forhold til fødevarer er vores plan både at udvikle produkter, der indeholder insekter i hel form, og at udvikle produkter, hvor insekter blot er en bestanddel i en melform. Udover at være et spørgsmål om at udvikle selve produkterne, vil denne del af projektet også bestå i at skabe et marked for produktet og overbevise den danske forbruger om, at vi altså skal til at spise insekter.

Vi forventer ikke at skulle bruge den samme mængde energi på de kulturelle tilpasninger, når det kommer til dyrefoder. Heldigvis. Insekter har længe været en delikatesse for høns, grise, køer og får, og vi satser på at vores melbiller kan være med til at reducere behovet for at importere soja fra Sydamerika.

Entofert er vores bud på, hvordan vi undgår at skabe restprodukter i produktionen. Den afføring, melorme og andre insekter laver, er nemlig særdeles velegnet som gødning. Vi har fået positiv feedback fra både landbrug og planteskoler, og vi glæder os til at kunne lave gødning nok til at kunne præsentere det som et alternativ til de mange typer af kunstgødning, der bruges i dag.

På sigt drømmer vi om at kunne levere komplette løsninger til etablerede landmænd. Når vi først har udviklet en prototype af et fuld-automatiseret produktionssystem, vil vi gerne hjælpe andre i gang at producere insekter. Ved at arbejde sammen med andre, vil vi kunne levere mere lokale, mere specialisere og mere bæredygtige produktioner. Dette vil resultere i en mærkbar sænkning i udledningen af CO2 fra det danske landbrug, og jo flere vi arbejder sammen, des bedre og billigere kan vi gøre det.