Vi kan fremme dyrevelfærden i landbruget, give landmanden noget at leve af og give forbrugeren mad på bordet på én gang, alt sammen på en måde, der er holdbar på lang sigt.

Der er mange grunde til at udskifte dele af det konventionelle landbrug med insektproduktion. Én af disse grunde er, at insektproduktion på mange måder vil være at foretrække, når det kommer til dyrevelfærd. I det konventionelle landbrug kommer dyrenes velfærd ikke altid før øget effektivitet. Det resulterer ofte i at dyrene fx går meget tæt i produktionen, får liggesår, får store mængder antibiotika osv. Det er selvfølgelig ikke kun dyrene, der skal tages hensyn til i denne ligning. Landmanden skal have noget at leve af, forbrugeren skal have mad på bordet osv. Med en omlægning til insektproduktion er det nu muligt at undgå problematiske produktionsforhold for de dyr, vi spiser, samtidig med at vi giver landmanden noget at leve af og forbrugeren noget at spise. Det har hele tiden været muligt at overleve uden at støtte de problematiske produktionsforhold i landbruget, hvis man var villig til at leve som veganer eller vegetar. Ved at spise insekter frem for kød, kan man nu få dækket sit behov for proteiner uden det besvær, der måtte være forbundet med at være veganer eller vegetar.

Insekterne trives særdeles godt, når de går mange sammen på meget lidt plads. Faktisk er der noget, der tyder på, at de trives bedre når de går tæt, end når de har meget plads. Vi kan fremme dyrevelfærden i landbruget, give landmanden noget at leve af og give forbrugeren mad på bordet på én gang, alt sammen på en måde, der er holdbar på lang sigt.