Opskrift på larve-ølandshvedebrød

Ingredienser:

415 g vand

75 g surdej (alternativt kan et surdejsprodukt bruges – fx skyr)

7 g gær

13 g fint salt

115 g groft ølandshvedemel eller andet groft mel

415 g hvedemel

35g frysetørrede buffalo-larver

Fremgangsmåde:

  1. Bland vand, gær og surdej.
  2. Tilsæt begge slags mel og salt. Ælt langsomt på røremaskine 2 min.
  3. Skru op på fuld hastighed og ælt til dejen slipper kanterne og sætter sig om krogen – tager ca. 10 min.
  4. Tilsæt buffalo-larverne og rør dem i dejen på lav hastighed.
  5. Kom i en oliesmurt boks, hvor der er plads til at dejen kan hæve til dobbelt størrelse.
  6. Lad dejen hæve på køkkenbordet i 2-3 timer og sæt derefter dejen i køleskabet, hvor den skal hæve natten over.
  7. Placer en støbejernsgryde med låg på og tænd ovnen på 250 grader. Dejen må max fylde halvdelen af gryden.
  8. Kom forsigtigt dejen i den varme gryde og pas på du ikke slår luft ud af den. Sæt låg på og bag i 30 min.
  9. Skru ovnen ned til 225 grader og bag uden låg i yderligere 20 min.
  10. Lad brødet køle af i minimum 20 min på en rist inden det spises.

Tak til Mia Thimes for opskriften!

Velbekomme