Buffalo-larver kan anvendes i alverdens retter. De passer især godt som supplement eller erstatning for kød i traditionelle retter såsom leverpostej. Hvis du har lyst til give leverpostejen til julefrokosten et frisk pift, eller du bare gerne vil gøre din leverpostej lidt sundere og mere miljøvenlig, er her en nem og lækker opskrift på larvepostej.

Tak til vores praktikant Thomas Klode Sørensen, som har lavet opskriften.

Ingredienser:

100g hakkede hasselnøddekerner

100g champignon

100g porrer

50 g bladselleri

1-2 spsk. jomfruolivenolie eller koldpresset rapsolie

50g frysetørret buffalo-larver

2-3 dl. vand

2 æg

½ dl fløde

1 tsk rosmarin

1 tsk timian

Salt

Peber (alternativt muskat)

Fremgangsmåde:

1. Hasselnøddekerner hakkes fint, ikke til mel,  eller 15-20 sekunder i en blender. Champignoner og porrer (og bladselleri, hvis lidt ekstra urtesmag ønskes) vaskes og skæres i små terninger ca. 0.5-1 cm3.

 

2. En almindelig ovn tændes på 200 grader eller en varmluftovn tænder på 180 grader.

 

3. Olien varmes på en stor pande (26-28 cm diameter) ved mellemhøj temperatur. Når olien er varm, kommes de hakkede nødder, champignoner, porrer, evt. bladselleri, rosmarin og timian på panden for at svitses i op til 5 minutter. Smages til med salt og peber, evt. muskat.

 

4. Buffalo-larverne hakkes efter behov, enten hele, groft eller fint som til mel. 2-3 dl vand bringes i kog i en gryde, salt tilføjes efter smag. Når vandet er i kog tilføjes buffalo-larverme og sauteres i 2-3 minutter eller til vandet er næsten forsvundet.

 

5. Larverne tages fra panden og over i en skål, hvor de køres ned til de er ca. 30 grader. Æg og fløde tilføjes, og det hele blandes til en fars.

 

6. Farsen kommes i et ildfast fad og bages i den forvarmede ovn i 45 minutter.

 

Serveringsforslag:

Kan serveres varmt eller koldt som pålæg på brød, evt. med rødbeder på toppen. Alternativt kan det serveres til kartofler med rødkål og brun sovs i julen.